Rastúca šiltovka zo 100% merino vlny - TOP pokrývka hlavy od prvého slniečka

Funkčná šiltovka zo 100% merino vlny, ktorá ochráni pred slnkom? A navyše vydrží vášmu drobcovi nejedno leto? Ideálny kúsok letného šatníka. Presne takú pre vás máme!

 

Detská rastúca šiltovka českej značky Crawler je vyrobená zo 100% merino vlny v tenkej letnej gramáži len 155g/m2. Vďaka prepracovanému strihu je výborne prispôsobivá každej detskej hlávke. A dokonca 100% merino dokáže UV žiarenie aj čiastočne blokovať. 

Deti ju nosia naozaj rady, pretože im poskytuje omnoho viac tieňa než bežné šiltovky či klobúčiky. Chráni dokonca aj citlivé uši, krk a čiastočne aj ramená dieťaťa. A okrem toho, nepotia sa im hlavičky tak ako u silných vystužených čiapočiek. Vďaka jemnosti materiálu je priam hodvábne jemná a neprekáža ani deťom, ktoré proti čiapke v istom veku zásadne protestujú. 

 
 

Kde šiltovku deti vynosia?

Rastúca šiltovka je skvelá na hranie na pieskovisku či v záhrade, na prechádzky i výlety, pre tých najmenších do nosičov i šatiek a samozrejme k moru, a na hory. Nezabudli sme ani na tých, ktorí by v šiltovke zaspali. Aby ich netlačila brzdička sťahujúca obvod hlavy, sú najmenšie veľkosti vzadu iba na mašličku.

 
 

Čo to znamená, že je šiltovka rastúca a ako určím správnu veľkosť?

Obvod šiltovky môžete drobcovi veľmi ľahko prispôsobiť pomocou sťahovania šnúrky - do veľkosti 48 mašličkou, pri väčších deťoch plastovou brzdičkou na šnúrke. Aby ste si boli istý veľkosťou, najprv zmerajte dieťaťu obvod hlavy. Podľa výsledného obvodu vyberte veľkosť, ktorá bude tomuto číslu najbližšia. Napríklad ak nameráte 41,5 cm, vyberte si veľkosť 42. Pokiaľ budete medzi veľkosťami, doporučujeme vybrať menšiu veľkosť. Napríklad ak nameráte 49 cm, môžete si vybrať veľkosť 48 alebo 50 - no bude lepšie vybrať veľkosť 48, pretože šiltovka je pružná, poddajná a dieťaťu aj tak vydrží dlhšie než jedno leto. 

 
 
 

Tipy Active Kids:

  1. mäkký ohybný šilt - Šiltovka je skvelá i pre bábätká, ktoré sa rady nosia alebo spinkajú na bruchu – ak si budú chcieť hlavičku oprieť, ohrňte šilt smerom nahor, aby dieťatku neprekážal. Náš šilt obsahuje mäkkú, ale pevnú výstuhu.
  2. sťahovanie na brzdičku - Poznáte to? Trochu fúkne vetrík a my šiltovku naháňame po ulici. To pri našej Crawler šiltovke nehrozí. Sťahovaním pod bradičkou šiltovku zafixujete a neuletí ani pri poriadnej fujavici. Pokiaľ si ju však malý výmyselník stiahne, vďaka šnúrkam pod bradou ju len tak nestratíte.
  3. plenta ochráni celý krk - U bežnej šiltovky už asi veľmi dobre poznáte od slniečka spálený krk i uši, že?  Plenta na tej našej krásne tieni ako uši, tak aj celý zátylok a čiastočne aj ramená dieťaťa.