Vianoce v Laponsku u Santa Clausa - testovanie termoprádla z merino vlny Lasting a detských čiapok Kama

Naše detské oblečenie opäť vyrazilo do sveta. Máme pre vás ďalší článok v novej rubrike Cestujeme = testujeme. Tentokrát sme obliekli do merino vlny chlapcov z Cestuj s deťmi na ich rozprávkovú vianočnú cestu do Laponska, fínskeho Rovaniemi, a to priamo do dedinky Santa Clausa. 

❄️ No povedzte, môže to byť ešte čarovnejšie? ❄️

Ako obstálo termoprádlo z merino vlny českej značky LASTING v tuhej fínskej zime? Ochránila čiapka KAMA citlivé detské uši pred vetrom a mrazom? Splnilo naše detské oblečenie prísne kritéria rodičov? To všetko sa dočítate v našom najnovšom článku. Čítajte pozorne, máme pre vás aj malé prekvapenie :-) 

Recenziu pre nás napísala mamina Marika z úspešného cestovateľského blogu Cestuj s deťmi.

 

Testovali sme funkčné termoprádlo z merino vlny českej značky Lasting a detské merino čiapky s membránou Windstopper českej značky Kama

S našimi chlapcami cestujeme od ich útleho detstva. Milujeme teplé krajiny a každý rok v zimných mesiacoch vycestujeme na miesta, kde sa dá pobehovať po pláži v plavkách. Tento rok sme spravili menšiu výnimku a namiesto pláží sme sa v decembri vybrali do Laponska, navštíviť Santa Clausa.

 

S naším webom www.cestujsdetmi.sk radíme rodinám, ako cestovať na vlastnú päsť a neminúť na svoje dobrodružstvá celoživotné úspory. Narovinu spomenieme, že sa nepúšťame bezhlavo do spoluprác. Môžeme priznať, že 70-80% z ponúknutých spoluprác sme doteraz odmietli, nakoľko náš blog nie je našim živobytím a PR k jeho fungovaniu nutne nepotrebujeme. O produktoch, ktoré sa rozhodneme spropagovať, musíme byť na 100% presvedčení.

 

Keď nás Gabika z Active Kids oslovila na nezáväzné otestovanie produktov, ktoré pomáhajú rodinám užiť si svoje outdoorové aktivity na 100%, povedali sme si, že ich vyskúšame a sami uvidíme, ako splnia naše vysoké požiadavky pri cestovaní. Našou vzájomnou dohodou bolo, že recenzie budú pravdivé a ak s niečím nebudeme spokojní, otvorene o tom napíšeme.

 

Boli sme zvedaví na kvalitu, ale hlavne pocity našich detí v ponúknutom oblečení a doplnkoch. Práve Laponsko bolo pre testovanie veľkou výzvou, určite nie len pre nás, ale aj pre ActiveKids. Zima býva v tejto krajine naozaj studená a priznáme sa, že naše obavy boli veľké.

 
 
 

Jednoznačne uprednostňujeme leto pred zimou a radšej na cesty balíme plavky, ako zimné bundy :-) Obavy sme mali hlavne z tohto balenia. Zabudnúť zbaliť šortky, alebo ponožky ak cestujete k moru je oveľa menší problém, ako keď zabudnete zbaliť potrebný kúsok oblečenia, ak idete do zimy. 

 

Gabika z Active Kids nás upokojila, keď nám oznámila, aká je merino vlna na starostlivosť úžasne nenáročná, kedy stačí produkty z nej po použití iba vyvetrať, prípadne presušiť a opäť sú vhodné na ďalšie použitie. Doteraz sme využívali iba klasické termoprádlo z bavlny, ktoré sme po každom použití hádzali prepotené do koša na špinavú bielizeň.

 

Termoprádlo z merino vlny českej značky Lasting

Na otestovanie sme dostali detské termoprádlo českej značky Lasting z merino vlny a to konkrétne tričko Soly a spodné nohavice Sova. Na termoprádle okrem už spomínanej údržby veľmi vyzdvihujeme zvýšený golierik. Krk je pred zimou ochránený už od najspodnejšej vrstvy. Termoprádlo je vyrobené zo 100% austrálskej merino vlny Superfine Merino, ktorá je v súčasnosti najjemnejšou merino vlnou na svete. Je veľmi príjemná na dotyk, mäkkulinká a absolútne neškriabe. Je mimoriadne jemná. Sami chlapci sa vyjadrovali, že sa cítia ako v bavlnke. 

 

Nakoľko sme boli celé dni na cestách, termoprádlo bolo využívané na 110%. Prechody z tepla do zimy a naopak. Chlapci sa v ňom absolútne nespotili. Večer, ešte po únavnej dvojhodinovej bobovačke v termoprádle leňošili pri krbe v našom domčeku uprostred lesa v Rovaniemi.

 

Termoprádlo Lasting z merino vlny jednoznačne odporúčame všetkým rodičom, ktorí si s deťmi radi užívajú sánkovačku, lyžovačku a iné zimné aktivity. Naši chlapci toto termoprádlo testovali ešte pred odchodom do Laponska na vlastných  futbalových tréningoch, kedy obstálo vynikajúco pri nízkych novembrových teplotách a silnom vetre. Určite odporúčame toto termo pre všetky športovo aktívne deti.

 

Zimné čiapky z merino vlny a s membránou Windstopper českej značky KAMA

V Laponsku sme dostali možnosť otestovať aj ďalší produkt a to pletené čiapky z merino vlny. Pre Mateja sme vybrali pletenú merino čiapku Kama Windstopper s predĺženou ochranou uší model BW18. Michael testoval rovnakú merino čiapočku, bez ochrany ušiek, model BW17

Tieto čiapky sú naozaj veľmi kvalitné už na prvý pohľad a pocit v rukách. Sú pevné, popritom veľmi pružné a mäkké. Prispôsobia sa veľmi krásne k tváričke. Vďaka ovčej vlne merino sú extra teplé a poskytujú skvelé termoregulačné vlastnosti. Vnútorná časť čiapočiek je podšitá fleecovým pruhom Windstopper, ktorý chráni pred vetrom celé čelo aj uši. Chlapci nemali spotené hlávky, v čiapkach sa rovnako ako v termoprádle často pohybovali aj vo vnútri, aj vonku a cítili sa v nich veľmi komfortne. Jednoznačne skvelý pomocník pre deti, ktoré milujú pohyb aj v chladnom počasí. Čiapočky s viazaním pod krkom odporúčame deťom do 7 rokov.

Čiapočkám českej značky Kama nemáme absolútne čo vytknúť a sme vďační, že sa ešte stále v našich krajinách vyrábajú neuveriteľne kvalitné produkty, naviac tiež i na pohľad veľmi pekné. Že to výrobcovia nevzdali a veria, že kvalita v srdciach rodičov bude vždy víťaziť nad kvantitou lacných produktov z Ázie.

 
Chlapci z Cestuj s deťmi a detské funkčné čiapky Kama
 

...a to by sme neboli my bez zľavy pre vás:

 

Na čiapky Kama -10% po zadaní kódu:  Cestuj s detmi - KAMA
Na termoprádlo Lasting -10% po zadaní kódu: Cestuj s detmi - LASTING

 

Ďakujeme ActiveKids.sk